Ασφάλεια Ζωής

Έχετε σκεφτεί πιο είναι πραγματικά το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο ενός ανθρώπου; Oι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι τα περιουσιακά στοιχεία με τη μεγαλύτερη αξία είναι οι αποταμιεύσεις μας, οι επενδύσεις μας, η κατοικία μας, ακόμα και τα αυτοκίνητά μας. Κι όμως, εάν το καλοσκεφτούμε το μεγαλύτερο και σημαντικότερο περιουσιακό μας στοιχείο, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε όλα τα παραπάνω δεν είναι άλλο από το εισόδημά μας. Τι θα μπορούσε να συμβεί εάν δεν ήμασταν σε θέση να εργαστούμε; Πώς θα μπορούσε να ανταπεξέλθει η οικογένειά μας χωρίς εμάς; Συνήθως αποφεύγουμε να κάνουμε τέτοιες σκέψεις και να προνοήσουμε.

Η πρόωρη απώλεια ζωής μπορεί να έχει εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες για την ποιότητα ζωής της οικογένειας, η οποία για να καλύψει τις ανάγκες της, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο διαβίωσής της με:

1) Δραστική περικοπή των οικογενειακών εξόδων 2) Αδυναμία αποπληρωμής δανείων και πιστωτικών καρτών  3) Εξάντληση όλων των αποταμιεύσεων για κάλυψη ανελαστικών δαπανών   3) Αναζήτηση εργασίας ή αύξηση ωρών απασχόλησης  4) Αύξηση δαπανών για φύλαξη παιδιών 5) Έλλειψη δυνατοτήτων για τις σπουδές των παιδιών   6) Αναγκαστική εκποίηση περιουσιακών στοιχείων

Σε ποιους απευθύνεται

Η Ασφάλιση Ζωής απευθύνεται σε όσους βρίσκονται σε παραγωγική  ηλικία και επιθυμούν να διατηρήσουν το επίπεδο ζωής της οικογένειάς τους μετά από θάνατο ή μια σοβαρή ανικανότητα. Απευθύνεται κυρίως σε οικογενειάρχες με ανήλικα παιδιά, σε ανθρώπους που έχουν δάνεια ή άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, που ο πρόωρος θάνατος ή η ανικανότητα συνεπάγεται μεγάλη οικονομική καταστροφή.

Τι καλύπτει

Όταν το συναισθηματικό κόστος της πρόωρης απώλειας ενός ανθρώπου έρχονται να προστεθούν και τα οικονομικά αδιέξοδα, το βάρος γίνεται δυσβάσταχτο. Η ασφάλεια ζωής είναι ο πιο αποτελεσματικός και δοκιμασμένος τρόπος για να αντιμετωπίσει η οικογένεια τα πολλαπλά οικονομικά προβλήματα που θα προκύψουν σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο.

Οι Βασικές Κατηγορίες της ασφάλισης ζωής είναι:

Η Ισόβιος Ασφάλεια Ζωής καταβάλλει το εφάπαξ ποσό που έχει συμφωνηθεί στους δικαιούχους, όταν συμβεί η απώλεια ζωής. Η κάλυψη παρέχεται για όλη τη διάρκεια ζωής του ασφαλισμένου.

Η Απλή Ασφάλεια Ζωής καταβάλλει το εφάπαξ ποσό εάν συμβεί η απώλεια ζωής μέσα στην περίοδο που προβλέπει το συμβόλαιο. Η κάλυψη παρέχεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, π.χ. 10, 20, 30 έτη.

Η Ασφάλεια Ζωής Μειούμενου Κεφαλαίου καταβάλλει το εφάπαξ ποσό, το οποίο μειώνεται κάθε χρόνο, καθώς σκοπός του είναι η αποπληρωμή των δανείων ή κάλυψη μειούμενων αναγκών στο μέλλον.

Πόσο κοστίζει

Το κόστος της ασφαλίσεως διαμορφώνεται ανάλογα με την ηλικία, το επάγγελμα, την κατάσταση της υγείας, τα χόμπι και το ασφαλισμένο κεφάλαιο.

Παράδειγμα 1: 35 ετών, για ασφαλιζόμενο κεφάλαιο €50.000 τα ασφάλιστρα είναι  €12/μήνα.

Παράδειγμα 2: 40 ετών, για ασφαλιζόμενο κεφάλαιο €50.000 τα ασφάλιστρα είναι  €16/μήνα.

Παράδειγμα 3: 45 ετών, για ασφαλιζόμενο κεφάλαιο €50.000 τα ασφάλιστρα είναι  €23/μήνα.

Παράδειγμα 4: 50 ετών, για ασφαλιζόμενο κεφάλαιο €50.000 τα ασφάλιστρα είναι  €35/μήνα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Financial Planning Ασφάλεια Δανείου »
 
 

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 210 33 18 800
Fax: 210 33 18 918
Email: info@addvalue.gr

Εναλλακτικά συμπληρώστε την  φόρμα επικοινωνίας

Ώρα για Check Up!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που
κάνατε έλεγχο στην υγεία των οικονομικών σας?

Για περισσότερα κάντε κλικ ΕΔΩ